Hardsteen

Hardsteen is eigenlijk een verzamelnaam voor tal van natuurstenen vloeren. Kenmerkend voor hardsteen is de licht tot donkergrijze/zwarte kleur.

De Hardsteen bevat kalk en is dus gevoelig voor zuren en krassen. Ook is de Hardsteen poreus en dient in onze ogen geïmpregneerd te worden om de opname van vetten en vuil te verminderen.

Bekende hardsteen soorten zijn; Belgisch Hardsteen , Chinese Hardsteen, Turks Hardsteen, Ierse hardsteen en Vietnamese Hardsteen.

Belgisch Hardsteen ook wel de koning der hardstenen genoemd, vindt u meer info over door deze aan te klikken.

Chinese Hardsteen staat bekend om haar bruin/grijze kleur, veelzijdigheid en zeer gunstige prijzen, kenmerken van fossielen zoals Belgisch Hardsteen heeft vindt je hier niet in terug. Ook bezit de Chinese Hardsteen iets meer kalk dan gemiddeld en zal dus ook gevoeliger zijn voor zuren e.d.

Turkse Hardsteen en Vietnamese Hardsteen zijn veel meer blauw/grijs van kleur en zullen her en der witte aders vertonen en zijn wat drukker in tekening. Ook de fossielen ontbreken in deze stenen

Ierse Hardsteen is een vrij lichtgrijze hardsteen soort en is wat schaarser wat niet bevorderlijk voor de prijs is. Deze hardsteen heeft wel fossielen zoals de Belgische Hardsteen en is tevens in meerdere bewerkingen leverbaar.

De Belgische Hardsteen van wege haar uitstraling en de Chinese Hardsteen vanwege haar gunstige prijzen springen er met kop en schouders uit en vandaar dat deze in vele maten en bewerkingen te verkrijgen zijn.

Wilt u meer informatie over Hardsteen ontvangen of wilt u eens een prachtige Keramisch Hardsteen zien (welke geen last hebben van krassen en vlekken) komt u dan eens naar onze showroom in Lelystad.

Wilt u meer informatie over Hardsteen of deze bekijken? Kom dan langs in onze uitgebreide showroom!

Hardsteen

Meer informatie nodig: Bel 0320-744 000 of stuur ons een e-mail.

Wij werken hierin samen met Oprey & Beisterveld Natuursteen

De grootste showroom op natuursteengebied van Nederland aan “De Limiet 21A in Vianen” is door u op afspraak te bezoeken. Alles wat u daar aantreft kunt u laten opschrijven en vervolgens kunt u met Flevisteen in Lelystad een offerte opstellen voor levering en/of plaatsing van het Hardsteen. Indien u onze naam Flevisteen noemt en uw gegevens doorgeeft dan krijgen wij hier bericht van en hebben wij alle gegevens bij de hand wanneer u ons in Lelystad komt bezoeken.